Inför kontantbetalning på bussarna!

Man borde kunna betala med kontanter på bussarna, istället för att behöva köpa ett busskort i affären.

I dagens läge kommer både ungdomar och äldre och ska åka buss, men kan inte därför att de inte har koll på att man inte kan betala med kontanter på bussar, vilket man kunde göra förr.



För att du ska kunna åka med buss måste du antligen ha ett busskort att betala med eller ditt bankkort. Förr var det mycket lättare, du hoppade bara på bussen och drog upp lite pengar.
Det är inte alla som åker buss ofta och därför blir det svårt för dom att veta om detta, och har därför ingen möjlighet att kunna åka med.
Alla ungdomar kanske inte fått ett bankkort ännu och kanske inte åker buss dagligen och då känns det meningslöst att slänga ut minst hundra spänn på ett busskort, när du hade kunnat betala 20 spänn och du kunde betala med kontanter. Sedan när du ska hoppa av bussen måste du stämpla kortet igen så de slutar dra pengar från ditt busskort, och de som inte åker buss har inte en aning att man måste göra så.
På ett sätt kan det vara bra att inte ha kontantbetalning på bussarna, därför att då kan de inte bli rånade på pengar, och busschauffören kan inte stoppa pengarna rakt i fickan och låtsas som ingenting. Men bussrån inträffar väldigt sällan och summan som blir de få gånger de inträffar är så små att det knappt gör någon skillnad. Oftast är busschauffisen pålitlig och stoppar inte pengar i sin egna ficka, skulle dom göra de så kommer de oftast fram tillslut och de förlorar jobbet.
Med allt krångel som är nu för att kunna åka buss tycker jag att de ska köra på de gamla laget när man kunde betala med kontanter. Det blir så mycket lättare för alla!                / Felicia

Kommentarer
Postat av: ~ Elin

sv; såg eran kommentar nu, men grymt ! ;)

2011-12-08 @ 19:56:23
URL: http://elinobeeerg.blogg.se/
Postat av: Miriam Larsson

Mycket bra jobbat, Felicia! Jag vet att nästan alla bloggar krånglar när man ska göra nytt stycke med blankrad. Men jag skulle ändå vilja att du försökte förtydliga dispositionen - sätt en punkt på en rad såhär:

.

Det är bättre än inget i alla fall! Annars ser det finfint ut!

2011-12-13 @ 11:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0