Berättarperspektiv Felicia

Sofia hade cirka femton minuters promenad hem från skolan, mest på väl trafikerade gator. Men hon var också tvungen att gå igenom wasaparken, en del där just inga människor passerade och där de stora träden skymde all insyn från gatan. Just där hände det. Martin stod framför henne och spärrade vägen. Hon var alldeles förälskad i Martin och visste inte vad hon skulle säga. Han hälsade på henne och undrade vad hon skulle göra under dagen. Sofia blev helt varm i kroppen och svarade att hon skulle hem och göra sina läxor. Martin erbjöd sig då att följa med och hjälpa henne eftersom han redan gjort de som hon gör i skolan därför att han är ett år äldre. Sofia svarade med nervös röst att han gärna kunde göra de eftersom hennes mamma precis hade bakat bullar som hon kunde bjuda på. När de kom hem satte dom sig på altanen, och sofias mamma kom ut med saft och bullar. Sofia skämdes så fruktansvärt mycket för att han va där dmed henne, hon visste inte vad hon skulle prata om. Men det blev allt lättare när Mrtin började samtalet och började även flörta lite lätt. Sofia kände då att orden bara flög ut från munnen dom satt och pratade i evigheter och sofia fick ingenting gjort. Men efter en lång tid var dom äntligen färdiga med läxorna, och sofias mamma frågade Martin om han ville stanna på en grill. Han gjorde gärna de. under kvällen kom de bara närmare och närmare varandra och de slutade med att Martin kysste Sofia, efter den kyssen har de hållit ihop och har nu varit tillsamans i 5 år.
Martins synvinkel:
Martin hade spanat på vart Sofia brukade gå påvägen hem. och betämde sig därför för att en dag möta henne i parken där inte någon kunde störa dem. Han var otroligt kär i Sofia och ville spendera varenda minut i hans liv med henne. När hon kom gåendes ställde dhan sig framför henne på vägen. Han smälte när hon kollade på honom. Han kände sig blyg men frågade ändå vad hon skulle göra under dagen, när hon svarade att hon skulle hem och göra läxor erbjöd han sig att följa med och hjälpa henne. Han blev så sjukt glad när hon sa ja. När dom kommer hem märker han att Sofia skäms för att hennes mamma kommer med saft och bullar. Men han tycker bara de är gulligt. Han visste att sofia var blyg däför började han samtalet lite lätt, han märker sedan att de går bra och Sofias rädsla försvinner och helt plötligt har tiden bara sprungit iväg och de har kommit riktigt nära varandra. När hennes mamma frågade om han ville stanna på grill blev han glad och såg de som en chans att få lära känna Sofia och hennes familj bättre. Innan kvällen var över så kysste han Sofia och nu håller de ihop.
Upg.3
A. Texten är i Han/Hon form tredje person. Olivers synvinkel är att han kunde inte förstå att han vågade göra de som ingen annan skulle våga göra.
B. Det är från förståndarens synvinkel. ( Här brast det för föreståndaren. För ett kort ögonblick tappade han besinningen.)
C.De är ifrån pojkarnas synvinkel. ( Samtidigt kände alla en djup lättnad att inte vara de själva som stog där utan att de va Oliver som förlorat i lottningen.)
D. Det är Olivers synvinkel. ( Jag hade nog aldrig kommit ifrån fattighuset, om jag inte dragit en riktig nitlott ).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0